(0282) 260 14 15 05535274502 05535274503 info@tezdoganturizm.com.tr


Badem Çiçeği Festivali

Tezdoğan Turizm ile Badem Çiçeği Festivali

Datça Badem Çiçeği Festivali

 

Datça bademinin özelliği niceliğinde değil, niteliğinde. Türkiye badem üretiminin %10' unu karşılayan Datça’da tespit edilebilmiş 85 çeşit badem türü bulunuyor. Datça’da bademler susuz tarımla yetiştiriliyor. Tüm dünyada badem fiyatları bademin iriliğine ve lezzetine göre belirleniyor. Datça bademi tamamen sulu tarım ile üretilen en iri Amerikan bademinden bile yaklaşık 0- 40 oranında daha iri, ağır ve lezzetli.

Datça’daki badem ağaçları, Ocak – Şubat aylarında bembeyaz çiçeklerini açarak baharın gelişini müjdeliyor. Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu zamanlar Datça’nın en harika zamanları.

 

Badem Çiçeği Festivali , Datça’nın bu harika zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel lezzetlerini deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirirken yeni şeyler öğrenmek için müthiş bir fırsat.

 

Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek olan festival ziyaretçilere çok çeşitli etkinlikler sunuyor. Ayrıca, ziyaretçilerin tercihlerine göre katılabilecekleri turlar ve doğa yürüyüşleri ile yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı sunuyor.

 

Beyazın ve pembenin tüm tonlarının bir araya geldiği festival, katılımcılarına görsel bir şölen sunuyor. 

 

Badem Çiçeği Festivali, Datça’nın bu en güzel zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel tatlarını deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirmek için müthiş fırsat sunuyor.

 

TAVSİYELERİMİZ 

  • Gezi yerlerinde genelde yürüyüş yapacağımızdan dolayı bunu dikkate alarak hazırlıklı gelmenizi ve mevsim koşullarını düşünerek giyinmenizi tavsiye ederiz. (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.)
  • İnceden kalına doğru bir giyimi tercih ediniz (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz).
  • Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun (toprak, kaya, çamur, su vb.). Boğazlı bot ya da spor ayakkabı iyi olur.
  • Küçük bir sırt çantanız bulunsun (yürüyüş sırasında elleriniz boş olmalı)
  • Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın.
  • Varsa ilaçlarınız fotoğraf/video çekiyorsanız yeterince film, yedek pil bulundurmanız gerektiğini hatırlatır

     Sizleri turlarımızda misafir etmekten mutluluk duyarız. smile

 




HİZMETLERİMİZ

Taşımacılık

Taşımacılık

Her gün ülke genelinde 15 üzerinde araçla 30 personele, 1000 öğrenciye ve 500’ün üzerinde kuruma hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Uçak Bileti

Uçak Bileti

Binlerce havayolunun tüm uçak biletleri her ay milyonlarca kullanıcı tarafından listeleniyor, tezdoganturizm.com.tr ucuz uçak biletleri sunuyor.

Araç Kiralama

Araç Kiralama

Her gün ülke genelinde 7.500 üzerinde araçla 200.000 personele, 40.000 öğrenciye ve 500’ün üzerinde kuruma hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Vize İşlemleri

Vize İşlemleri

Vize İşlemleri ile ilgili tüm işlemlerinizi bize bırakın